rubrieken

Logeren | Zomerhuizen Jachthaven Borger

Rust, alle ruimte en fantastische vergezichten

Zomerhuizen Jachthaven Borger bieden ultiem vakantiegevoel

 

De luxe ingerichte vakantiewoningen met Scandinavisch design geven onmiddellijk het gevoel van vakantie. De zomerhuizen van Jachthaven Borger zijn uitsluitend per boot bereikbaar, dus de vakantie begint al vanaf het moment dat je in de boot stapt. Met Vinkeveense namen als ’t Huissie, Op de Dijk en ’t Bakkershuys passen de vrijstaande vakantiewoningen helemaal in deze omgeving. Samen met eigenaresse José Borger maken Ed en ik een vaartochtje om deze woningen te bekijken. Wij keken onze ogen uit en wilden eigenlijk niet meer naar huis…

Ervaar Magazine Zomerhuizen Jachthaven Borger 2

Met een bootje op vakantie: voor ons kan het al niet meer stuk. Naast ons ligt de welbekende veensteekmachine afgemeerd, het pronkstuk van Museum De Ronde Venen. We varen onder het ophaalbruggetje door en slaan dan linksaf. Rechts van ons ligt nu ‘De Dijk’, waarop Jachthaven Borger De Noorse Blokhut heeft staan. “De Noorse Blokhut is geschikt voor vier personen,’’ legt José ons uit. Ed en ik zijn onder de indruk van het prachtige uitzicht dat de blokhut biedt. Zo dicht bij de bewoonde wereld, maar zo ver af van alle drukte. “De blokhut dankt haar naam aan haar Scandinavisch design,’’ vervolgt José. ,,Alle blokhutten op deze strook zijn geverfd in dezelfde Noorse tinten geel en rood, net als de kleuren op onze haven. Zo vormen ze een geheel.’’ Sallant detail: de blokhut is voorzien van een houtkachel. Dus zelfs als de temperatuur wat lager is, is het in dit vakantiehuis romantisch vertoeven.

We stappen weer in de boot en varen verder naar Bakkershuys, een luxe vakantiehuis met een prachtige tuin eromheen. Het Bakkershuys is ingericht voor zes personen en van alle gemakken voorzien: een combi-oven/magnetron, een vaatwasmachine en een koel-vriescombinatie. De woning heeft naast een ruime woonkamer, badkamer en apart toilet, twee slaapkamers op de benedenverdieping. De twee overige slaapplaatsen zijn op de vide, die bereikbaar is via een trap in de woonkamer. Wat een leuke plek! Daar willen wij wel een nachtje doorbrengen! Toch zijn wij ook hier nog het meest onder de indruk van het fantastische uitzicht. Een wijntje en een biertje erbij: wij zien het hier wel zitten.

Dan komen we bij Vakantiehuis Op De Dijk. Dit zomerhuis ligt aan twee kanten aan het water en is omringd door maar liefst vijfhonderd (!) vierkante meter aan tuin. Ook hier kunnen zes personen overnachten. Naast de slaapkamers op de benedenverdieping, bevindt zich in dit vakantiehuis ook een bovenverdieping met daarin twee eenpersoons bedstee’s. De geschiedenis komt in het huis op de Dijk weer even tot leven. Een nachtje in een bedstee: uniek toch? En dat op een eiland aan de Vinkeveense Plassen.

``Wow, wat een mooie plekjes. Zo dichtbij en toch zo ver weg.``

Terwijl José ons weer terugvaart naar de haven, zijn Ed en ik er stil van. Wow, wat een mooie plekjes. Zo dichtbij en toch zo ver weg. Voor ons rest helaas een overnachting in ons eigen bed thuis. Maar eerlijk is eerlijk: het vaartochtje en het bekijken van de woningen gaf ons al een vakantiegevoel op zich!

 

Alle zomerhuizen van Jachthaven Borger zijn te huur vanaf twee nachten.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de site van Jachthaven Borger voor meer informatie en reserveren.

Jachthaven Borger
Herenweg 240

3645 DW Vinkeveen
0297-261245

Geen reactie's

Geef een reactie

Send this to a friend