rubrieken

Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen

Editie 01

Inspiratie voor Recreatie

De temperatuur stijgt, de blauwe lucht komt steeds vaker tevoorschijn en de dagen worden langzaam langer. Het wordt tijd om de boot te water te laten en het vaarseizoen te openen. Het Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen wenst iedereen een zonnig, gezellig en veilig vaarseizoen, vol mooie vaar-ervaringen.

 

Veel ERVAAR-plezier!

Vermaak

‘Duikers zijn luie mensen,’ begint Mia van Duikschool PiMia haar introductie. ‘Je kunt een sport beoefenen zonder dat je echt iets moet. Je kunt alle tijd nemen om iets te bekijken en bovendien zie je veel meer als je rustig bent: dan komen de vissen op je af. Onder water kom je volledig tot jezelf.

Natuurlijk

Op zijn akker aan de Vinkeveense Plassen bouwt Jan Ruizendaal uit Vinkeveen regelmatig broedhopen van oud riet waar de ringslangen in het voorjaar hun eieren in kunnen leggen. ‘Ik vind het heel leuk dat ze hier zitten, al zie ik ze praktisch nooit,’ lacht hij.

Nostalgie

Rond 1900 was de Demmerik slechts een smal, zanderig weggetje. Rondom de Heulbrug bevond zich hét centrum van Vinkeveen. Het water was in die tijd van levensbelang. Alles kwam en ging per pakschuit. Pal tegenover het gemeentehuis was de afvaart en de loswal van de pakschuiten van Vinkeveen.

Fotomomentje

De mooie plas en haar unieke omgeving lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige kiekjes. In elke editie van het magazine worden de tien mooiste ingezonden foto’s geplaatst. Om een kleine richtlijn te geven, zetten we elke editie een thema centraal.

Stuurlui aan Wal

Deze keer spreken we met mevrouw Bep Kroon van der Neut uit Vinkeveen. Zij genoot als kind al van het water in Niewersluis, waar zij vandaan komt. Later trouwde zij met Vinkevener Krijn Kroon en verhuisde ze naar een prachtige stek aan de Baambrugse Zuwe, waar zij nog elke dag van geniet.

Eten & Drinken

Nergens kun je zo dicht aan de Vinkeveense Plassen eten als bij Beachclub Lust! op eiland 1. Het sfeervolle, zonovergoten terras kijkt uit over het water tot aan de karakteristieke Vinkeveense kerktoren. Hans Venneman, eigenaar en chefkok, geniet elke dag van deze stek. ‘Ik word elke keer weer blij als ik hier naar toe rij. Het voelt hier alsof ik zelf op vakantie ben.’

Kijkje bij de Buren

Varen door de grachten van Amsterdam. Toeristen komen van heinde en ver om de unieke grachtengordel vanaf het water te bezichtigen. Rondvaartboten varen af en aan en geheugenkaartjes worden volgeschoten met de mooiste kiekjes van bruggen en grachtenpanden. Maar… heeft u zelf al eens door onze hoofdstad gevaren?

Winactie

Eilandhutten. Een nieuw werkwoord, wat staat voor recreëren in een comfortabele blokhut op een onbewoond eiland, midden in de Vinkeveense Plassen. Deze vorm van luxe kamperen biedt rust, ruimte, ontspanning, luieren en niets doen. ’s Avonds zie je de zon in het water zakken en de sterren aan de hemel tevoorschijn komen.

Educatie

Iedereen die vaart, met welk schip dan ook, heeft er mee te maken: de voorrangsregels. Wie heeft er voorrang? Is dat de grootste boot? Of degene die het hardst kan varen? Of mag je toch eerst als je van rechts komt? Maar wat is rechts op het water?

Veilig Varen

De tempratuur stijgt, de blauwe lucht komt steeds vaker tevoorschijn en de dagen worden langzaam langer. Het wordt tijd om de boot te water te laten en het vaarseizoen te openen. ‘Als je het vaarseizoen goed voorbereid begint, heb je daar het hele jaar plezier van,’ legt onze vaardeskundige Jasper Jansen uit.

TIP’s Vinkeveen

Bij het Toeristisch Informatie Punt, ofwel TIP Vinkeveen vind je informatie over alles wat met recreatie op en rond de Vinkeveense Plassen te maken heeft. Bij de TIP kun je fiets-, wandel- en vaarroutes verkrijgen, maar ook informatie over de leukste locaties in de omgeving. Hier vind je een greep uit de ontelbaar leuke locaties in de Ronde Venen.

Kalender

Alle evenementen op en rond de Vinkeveense Plassen op een rijtje.

[wpc-weather id=”542″/]

Vinkeveense Plassen App

Download gratis de Vinkeveense Plassen App met tal van locaties en routes in de omgeving.

Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen

Send this to a friend