rubrieken

Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen

Editie 02

Ervaar Magazine – Inspiratie voor Recreatie

Welkom in de tweede editie van het Ervaar Magazine.
De geweldige lancering en prachtige reacties op onze eerste editie, legden de lat voor magazine 02 erg hoog. Dat maakte ons extra gemotiveerd om op zoek te gaan naar pareltjes van verhalen. Mooie artikelen over palingvissen met Bert Klinkhamer, logeren bij Villa Oldenhoff, Polyvalkzeilen in de BON-competitie en de goede herinneringen aan de zwemlessen in het koude water, sieren deze tweede editie. Ook kunnen we trots vertellen dat we twee nieuwe rubrieken hebben toegevoegd: Kinderen aan het Woord en de Route. Kortom, wat ons betreft is de hoge lat behaald. Wij zijn heel benieuwd hoe jullie daarover denken. Reacties op het magazine zijn daarom van harte welkom. Laat je mening horen via info@ervaarmagazine.nl of op onze Facebookpagina.

Het Ervaar Magazine wenst iedereen een zonnig, gezellig en veilig vaarseizoen, vol mooie vaarervaringen.

Bon-Bokaal magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 Bon Bokaal slidekopie e1434706038315 800x800

Ultieme Ervaring

Zeilen in een Polyvalk tijdens Bon Bokaal – Midden in de week nog even uitwaaien op het water, alle stress achterlatend van het werk en lekker dobberen in de avondzon terwijl je geniet van de schitterende luchten. Met de BON-zeilcompetitie komen alle weers- en windomstandigheden voorbij. De polyvalk, die wordt verhuurd door Jachthaven Winkeloord, waait met alle winden mee.

Paling Vinkeveen magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 Paling 001 800x800

Natuurlijk

Oceaanoversteek voor grote liefde – Duizenden kilometers zwemmen om je grote liefde te vinden. Maar zodra je elkaar gevonden hebt en de voortplantingsdaad geschied is, zit je tijd op Aarde erop en sterf je af. Dat is in twee zinnen het leven van een paling samengevat. Bert Klinkhamer is beroepsmatig palingvisser op de Vinkeveense Plassen en kan ons van alles vertellen over deze bijzondere vissoort.

Bernardlaan Zwembad afzwemmen magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 Bernardlaan Zwembad afzwemmen e1434705766774 800x800

Nostalgie

Het Oude Zwembad – Iedereen die geboren is voor 1973 kan het zich waarschijnlijk nog goed herinneren: zwemles in het buitenzwembad op de locatie waar nu Vinkeveen Haven gevestigd is. De jongens en de meisjes zwommen gescheiden in aparte baden. In de beginjaren stond tussen de baden zelfs een hoge schutting. Het Ervaar Magazine sprak met ‘de dochter van de badmeester’ Vera Austin om de herinneringen op te halen.

magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 20150425 190136 kopie e1434704618519

Verslag Eilandhutten

“Eilandhutten is voor mij… – Met een gedichtje won Cathelijn van Ingen de overnachting in de Eilandhut. Samen met haar man Ramon bracht ze een nachtje door in de sfeervolle hut op een eiland in de Vinkeveense Plassen. De kinderen waren logeren, zodat Ramon en Cathelijn even alle tijd hadden voor elkaar en voor de natuur. Ze maakte leuke en mooie foto’s en brachten nadien verslag uit aan de redactie van het Ervaar Magazine.

Stuurlui Thijs van Asselen Vinkeveense Plassen magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 SAM 4376 e1434706265283 800x800

Stuurlui aan Wal

Thijs van Asselen – In de rubriek Stuurlui aan Wal zetten we een watersportliefhebber in het zonnetje. Deze editie spreken we met Thijs van Asselen, scheepsonderhouder, maar ook oud-havenmeester van Watersportvereniging Vinkeveen en Abcoude. Hij is opgegroeid aan het water en zou niet weten wat hij zonder het water zou moeten. ‘Mijn hele leven woon ik al op of aan het water. De Plas voelt als mijn huiskamer.’

Villa Oldenhoff magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 IMG 9108 e1434706213948 800x800

Logeren

Villa Oldenhoff – Waan je in landelijke oase van rust, direct onder de rook van Amsterdam. Aan de ene kant wacht de bruisende hoofdstad met al het vermaak dat zij te bieden heeft. Aan de andere kant lonkt de groene omgeving van de Botshol, de Vinkeveense Plassen en de Ronde Hoep. ‘Deze combinatie is het mooiste wat je kunt hebben,’ vertelt trotse eigenaresse Suzanne van Blokland.

ijsbeer-vinkeveen-slide magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 ijsbeer vinkeveen slide e1434705367687 800x800

Kinderen aan’t woord

IJsjes proeven bij de IJsbeer – Wie denkt aan ijs, denkt aan de IJsbeer. Bij ijscoman Jerry en zijn vrouw Irene is het altijd druk. De ruime keuze aan smaken biedt voor ieder wat wils. Ook voor kinderen. Nanne, Jip, Ary, Niels en Renske werden uitgenodigd bij de ijscoman om ijsjes te proeven. Dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen!

magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 MarcelZaal VinkeveenOntwaakt e1434704282985

Fotomomentje

De mooie plas en haar unieke omgeving lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige kiekjes. In elke editie van het magazine worden de tien mooiste ingezonden foto’s geplaatst. Om een kleine richtlijn te geven, zetten we elke editie een thema centraal. Het vorige thema was Vinkeveen Ontwaakt. De mooiste, inspirerende en creatieve inzendingen kwamen van Roy van der Vliet, Marcel Zaal, Andre van Donselaar, Cathelijn van Ingen, Pim van Dijk, Meryl van Vliet en Cock Griffioen.

magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 route

Fietsroute

Fietsroute Rondje Vinkeveense Plassen – Vinkeveen en haar omgeving lenen zich uitstekend voor het maken van een mooie fietstocht. In de eerste editie van deze rubriek belichten we een toegankelijke fietsroute van 24 km die de mooie plekjes rondom de plas laat zien. Ons startpunt is het Toeristisch Overstap Punt bij Beachclub LUST! op Eiland 1 aan de Vinkekade.

wva-ervaarmagazine-banner magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 wva ervaarmagazine banner e1434704423159 800x800

Educatie

Winst uit een goede start – Voor wedstrijdzeilers is een goede start essentieel. ‘Eenderde van de wedstrijd wordt bepaald door de start,’ durft Manus Offerman te stellen. Samen met zijn zus Willemijn zeilt hij op hoog niveau in een 29er, een tweemans zeilboot. Stuurvrouw Willemijn en bemanning Manus willen onder leiding van coach Alex Breuseker een podiumplek halen op het WK in Medemblik van 2016. Vanwege het belang van een goede start besteedt coach Alex hier veel aandacht aan in de trainingen.

veilig-varen magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 Banner image9 e1434704001228 800x636

Veilig Varen

Tochtvoorbereiding – De eerste mooie en zelfs warme dagen zijn een feit. De hoogste tijd om het water op te gaan. “Door even wat voorbereidingen te treffen, vergroot je de kans dat je mooie en veilige dag op het water tegemoet gaat,’’ vertelt onze veiligheidsexpert Jasper Jansen. Hij geeft de deskundige een paar tips ter voorbereiding op een vaartocht.

tips magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 tips 800x799

TIP’s Vinkeveen

TIP’s van de Vinkeveense Plassen – Bij het Toeristisch Informatie Punt, ofwel TIP Vinkeveen vind je informatie over alles wat met recreatie op en rond de Vinkeveense Plassen te maken heeft. Bij de TIP kun je fiets-, wandel- en vaarroutes verkrijgen, maar ook informatie over de leukste locaties in de omgeving. Hier vind je een greep uit de ontelbaar leuke locaties in de Ronde Venen.

magazine vinkeveense plassen Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen 02 4watertaxi vinkeveen e1434704544102

Winactie

Rondvaart met Watertaxi – Nieuw op de Vinkeveense Plassen is de VH-144: een van origine Duits Rijkswaterstaatscheepje dat op Vinkeveen zowel dienst doet als taxiboot als rondvaartboot. In de weekenden en in de vakanties dient de VH-144 als taxi-schip, op de overige momenten is zij als rondvaartboot te boeken. En die rondvaart kun je winnen!

Kalender

Alle evenementen op en rond de Vinkeveense Plassen op een rijtje.

[wpc-weather id=”542″/]

Vinkeveense Plassen App

Download gratis de Vinkeveense Plassen App met tal van locaties en routes in de omgeving.

Ervaar Magazine Vinkeveense Plassen

Send this to a friend