rubrieken
Eilandhutten is voor mij...
lekker dutten & een beetje trutten
zomaar, gewoon even zijn
dat is simpel en o zo fijn
dromen, genieten en intens bezinnen
stilte, rust en samenzijn
Eilandhutten is groots, in het klein``

Met dit gedichtje won Cathelijn van Ingen de overnachting in de Eilandhut. Samen met haar man Ramon bracht ze een nachtje door in de sfeervolle hut op een eiland in de Vinkeveense Plassen. De kinderen waren logeren, zodat Ramon en Cathelijn even alle tijd hadden voor elkaar en voor de natuur.

Hoewel de weersvoorspellingen niet heel goed waren, viel het weer nog alles mee. “Het was wel wat bewolkt, maar droog,” vertelt Cathelijn. “De voorspelde buien bleven gelukkig uit.” Na aankomst bij de eilandhut, begon Cathelijn direct met settelen. “Ik heb meteen een grote bos bloemen geplukt,” vertelt zij. “Ik heb graag bloemen in mijn huisje en geniet ervan als ik mijn eigen plekje kan creëren.” Ramon viel direct in slaap. “Dat heb ik eigenlijk nooit,” vertelt hij. “Maar deze plek nodigde uit tot een dutje.”

Eind van de middag besloten Ramon en Cathelijn een ommetje te varen met de sloep die bij de overnachting in de Eilandhut is inbegrepen. “We zijn met een grote bocht naar de Ijsbeer gevaren,” vervolgt Cathelijn. “Daar hebben we allebei een gigantische ijskoffie besteld. Heerlijk.” De vaarroute ging vervolgens buiten de plas om weer terug. “We hebben zelfs het smalle slootje bij Bon nog gezien en enorm genoten van de prachtige natuur.”

De Eilandhut is van de basisgemakken voorzien, maar nodigt ook uit tot vindingrijkheid en creativiteit. “Er is geen kraan om even je handen te wassen,” vertelt Ramon. “Daarvoor haal je water uit de Plassen.” Drinkwater krijg je mee in een jerrycan. Thee zetten gaat met een pannetje op het vuur. “Je wordt één met de natuur op het eiland,” vult Cathelijn aan. “Het maakt je bewust van hoe luxe je het eigenlijk hebt.” Ook Ramon heeft genoten van het ‘terug naar de basis-gevoel’: “Ik vind het mooi om te ervaren dat je met veel minder ook nog heel veel kunt doen,’’ zegt hij. “Daar kan menigeen nog wel wat van leren.”

Vuur

Bij Eilandhutten hoort een vuurtje. “Hoewel het hout wat nat was, lukte het ons om een klein vuurtje te maken,” vertelt Ramon. “Het was net voldoende om wat marshmallows op te roosteren,” valt Cathelijn lachend bij. Zittend bij het vuurtje zagen Ramon en Cathelijn de vissen over het water springen. “Dat hadden we al eerder gezien in Griekenland,” vertelt Ramon. “Geweldig dat zoiets ook op de Vinkeveense Plassen gebeurt, dat hadden we niet verwacht.”

Na een heerlijke nacht in de lekkere bedden van de hut, kijken Ramon en Cathelijn terug op een heel fijne ervaring. “Je doet niets, want je kunt niets,” zegt Cathelijn. “Maar dat maakt het juist zo heerlijk ontspannen. Ik kan het iedereen aanraden en zelf gaan we van de zomer nog een keer terug. Maar dan met de kinderen.”

Net als Ramon en Cathelijn ook overnachten in een Eilandhut? Dat kan! Kijk op

www.eilandhutten.nl voor alle informatie.

Send this to a friend