rubrieken

TIP’s van de Vinkeveense Plassen

Bij het Toeristisch Informatie Punt, ofwel TIP Vinkeveen vind je informatie over alles wat met recreatie op en rond de Vinkeveense Plassen te maken heeft.

Bij de TIP kun je fiets-, wandel- en vaarroutes verkrijgen, maar ook informatie over de leukste locaties in de omgeving. Hier vind je een greep uit de ontelbaar leuke locaties in de Ronde Venen.

TIP Vinkeveen

Herenweg 144

3645 DT Vinkeveen

0297 262 200

www.tipvinkeveen.nl

1. Vermaak TIP Vinkeveen

Roeibotenverhuur Verweij

Huur een roeibootje en trek er lekker op uit. Picknickmandje mee en roeien maar. Onderweg is het genieten van de rust die het unieke Botsholgebied met zich meebrengt. In het gebied wonen volop water- en weidevogels en zijn prachtige planten te bewonderen langs de oeverkanten.

Roeibotenverhuur Verweij

Botshol 14

Abcoude

0297-582549

2. Natuur TIP Vinkeveen

Erop uit met een excursie van het IVN

IVN staat voor Instituut voor Natuureducatie (en Duurzaamheid) en laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven. Ze koppelt groene initiatieven rond natuur aan maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie. Het hele jaar door vinden er door heel Nederland excursies plaats. Kijk voor het meest actuele programma op de website. Aanrader!

3. Kids TIP Vinkeveen

Ontdekton Winkeloord

Ga op zoek naar dieren in het om het water en los de raadsels van Plas op. Dat kan met de Ontdekton van Jachthaven Winkeloord. In deze ton zitten opdrachtkaarten, vragenkaarten en benodigdheden als een schepnet en een vergrootglas om samen met de kinderen van alles te ontdekken in de waterwereld om ons heen. Gegarandeerd een avontuur.

Jachthaven Winkeloord

Winkeldijk 20a

0294-281426

www.winkeloord.nl

4. Horeca TIP Vinkeveen

De Viersprong

Op de kruising tussen de Baambrugse Zuwe, de Vinkenkade, de Groenlandsekade en de Zuwe bevindt zich Restaurant De Viersprong. Zij is zeven dagen per week vanaf 12 uur geopend voor lunch, borrel en diner. Het ruime terras is zowel voorzien van parasols als van heaters, zodat het er met elk weertype goed toeven is.

De Viersprong

Vinkenkade 2

3645 AR Vinkeveen

0294-295450

www.viersprong.nu

5. Watersport TIP Vinkeveen

Watersportwinkel Omtzigt

Aan de Achterbos 24a in Vinkeveen bevindt zich Jachthaven Omtzigt, die tevens een groot assortiment watersportartikelen biedt in haar winkel. Omtzigt verkoopt niet alleen een ruime keuze uit waterski- en wakeboardartikelen, maar ook veel soorten tubes van het merk Jobe.

Jachthaven Omtzigt

Achterbos 24a

3645 CD Vinkeveen

0297-261038

www.omtzigt.nl

6. Kids TIP Vinkeveen

Zandeiland 8

Eiland 8 is uitsluitend bereikbaar met de boot. Zij beschikt over een afgezet zandstrand waarvan de waterdiepte geleidelijk toeneemt tot ongeveer één meter. Er bevindt zich een speeltoestel voor de kinderen en er is een toiletgebouw aanwezig.

7. Overnachting  TIP Vinkeveen

Bed- and Breakfast VVP Verhuur

VVP Verhuur aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen verhuurt éénkamerappartementen, chalets en een rolstoelvriendelijke woonboot. De accomodaties zijn te huur per weekend, midweek, week of zelfs voor een langere periode. Ook beschikt VVP Verhuur over boten die zij verhuurt, maar ook het aanleggen van een eigen boot bij een van de accomodaties is mogelijk.

Groenlandse Kade 61

3645 BB Vinkeveen

0294-291544

www.hotelrestaurantvillalokeend.nl

8. Overnachting TIP Vinkeveen

Out in the Garden, Vinkeveen Haven

Op het terrein van Vinkeveen Haven aan de Herenweg 144 in Vinkeveen staan diverse pipowagens, allen met zicht op de Vinkeveense Plassen. Pipowagen De Scheepskooi biedt plaats aan maximaal vijf personen, Pipowagen De Roef heeft plek voor vier. Alle wagens zijn voorzien van een koffiezetapparaat en waterkoker en er is voldoende servies aanwezig voor ontbijt en lunch, dat eventueel ook te bestellen is via de ontbijtservice.

Vinkeveen Haven

Herenweg 144

3645 DT Vinkeveen

0297-261990

www.vinkeveenhaven.nl

9. Vermaak TIP Vinkeveen

What Sup

Donderdags om de week vertrekt een groep enthousiastelingen per SUP vanaf Jachthaven Winkeloord om een uur te SUPPEN, wat staat voor Stand Up Paddling. Deze sport, waarbij de deelnemers staan op een plank en zich voortbewegen met behulp van een peddel, is geschikt voor jong en oud. Bij een grote groep, worden de deelnemers in twee niveaugroepen verdeeld. Omdat de sport erg weersgevoelig is, is het aan te raden de website in de gaten te houden.

TIP Vinkeveen

Herenweg 144

3645 DT Vinkeveen

0297 262 200

tipvinkeveen.nl

Send this to a friend