rubrieken

Eten & Drinken

Het Voordek

Pannenkoekenrestaurant

Mastworp, Halve Steek, Zoete Liefjes… Deze namen doen vermoeden dat we praten over het knopen van lijnen, maar niets is minder waar: het zijn de namen van de pannenkoeken bij Pannenkoekenrestaurant Het Voordek in Vinkeveen. Zo is de Halve Steek een pannenkoek gevuld met een lauwwarme compôte van appeltjes van Ruijzendaal uit Waverveen en de Zoete Liefjes een chocoladepannenkoek met warme kersen en ijs. De Mastworp is een steeds wisselende dagpannenkoek die op het krijtbord staat beschreven.

Zodra we Het Voordek binnenstappen, komt de geur van versgebakken pannenkoeken ons tegemoet. Hoewel de temperatuur buiten zakt tot richting het vriespunt, is het binnen behaaglijk en warm. We krijgen een knusse tafel aangewezen in de hoek van het restaurant, vanwaar we een goed overzicht hebben over de andere tafeltjes waar steeds meer gasten aan aanschuiven.

 

Het Voordek serveert zowel Jupiler, Hertog Jan als de Hertog Jan “Trippel” direct van de tap. Met een biertje proosten we op een mooie avond.

Onder het genot van een broodje met kruidenboter en tapenade bekijken we op ons gemak de kaart. Er is een ruime keuze uit zowel zoete als hartige pannenkoeken en ook voor kinderen is het assortiment groots. De kinderpannenkoeken hebben namen als Berend Botje Ging Uit Varen, De Ark van Noach en de Lichtmatroos. Ook kunnen de kinderen kiezen voor het Zeilavontuur. Er wordt dan een naturel pannenkoek geserveerd die de kinderen met allerlei lekkere toppings kunnen versieren.

``tweemaal pannenkoek De Winkel, belegd met kipshoarma, uitjes, paprika, kaas en friet. Friet? Ja, friet! ``

Wij zijn het unaniem eens dat we gaan voor hartig: tweemaal de pannenkoek De Holendrecht met kip, pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek. En tweemaal pannenkoek De Winkel, belegd met kipshoarma, uitjes, paprika, kaas en friet. Friet? Ja, friet! En het smaakt de heren bijzonder goed. Ons allemaal trouwens, want ook De Holendrecht is beslist een aanrader.

Hoewel de pannenkoeken ons al flink gevuld hebben, besluiten we toch nog voor een nagerecht te gaan: eenmaal de brownie en tweemaal Chef’s Dessert, waarbij de chefkok een samenstelling heeft gemaakt van allerlei zoete lekkernijen: chocolade crème brulee, chocolademousse, een stukje appeltaart, een mini muffin en vanille-ijs. Overheerlijk, maar mijn ogen waren duidelijk weer eens groter dan mijn buik…

Na uitgebreid nagetafeld te hebben met koffie, thee en whisky ontvangen we een schoteltje met, niet alleen de rekening en een pepermuntje, maar ook een kortingsbon van tien procent voor een volgend bezoek aan het Voordek. Wat leuk! Daar maken we natuurlijk graag gebruik van.

Het team van het Ervaar Magazine dankt Het Voordek voor de gastvrijheid en de overheerlijke pannenkoeken. Dit kunnen we iedereen aanraden!

Het Voordek

Herenweg 144, 3645 DT, Vinkeveen

0297 212 067

Send this to a friend