rubrieken

TIP’s van de Vinkeveense Plassen

Bij het Toeristisch Informatie Punt, ofwel TIP Vinkeveen vind je informatie over alles wat met recreatie op en rond de Vinkeveense Plassen te maken heeft.

Bij de TIP kun je fiets-, wandel- en vaarroutes verkrijgen, maar ook informatie over de leukste locaties in de omgeving. Hier vind je een greep uit de ontelbaar leuke locaties in de Ronde Venen.

TIP Vinkeveen

Herenweg 144

3645 DT Vinkeveen

0297 262 200

www.tipvinkeveen.nl

1. Vermaak TIP Vinkeveen

Petra_Wakeboardschool_Ervaar_Magazine

Waterskibaan

In de Zuidplas is een waterskibaan gemaakt met een lengte van 1000 meter en een breedte van 150 meter. Er mag enkel worden gewaterskied met een ontheffing. De ontheffing is verkrijgbaar voor leden van de waterskivereniging De Ronde Venen. Voor meer informatie en ontheffingen kan er contact opgenomen worden met het onderstaande adres.

Jachthaven Omtzigt

Achterbos 24 A

3645 CD Vinkeveen

0297-261038

2. Natuur TIP Vinkeveen

Botsholroute Vinkeveense Plassen

Botsholroute

De botsholroute is een route langs de Vinkeveense Plassen en langs de riviertjes Oude Waver en de Winkel. De route loopt door een prachtig natuurgebied. Zo kom je onder andere kleine bruggetjes tegen, een uitkijktoren en veel verschillende planten en dieren.  De route is gesloten van half maart tot half juni.

Mogelijk startpunt:

Parkeerterrein Zandeiland één 1

3645 BZ Vinkeveen

Recreatie Midden Nederland

3. Kids TIP Vinkeveen

eiland 1-vinkeveen

Zandeiland 1

Eiland 1 is makkelijk bereikbaar, zowel met de boot als met de auto en er kan gratis geparkeerd worden. Er is een standje aanwezig waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen. Ook kan er natuurlijk gezwommen worden in het heldere water van de Vinkeveense Plassen. Er zijn ook grasvelden en speeltoestellen voor de kinderen. Voor u, én uw kinderen, dus de perfecte plek voor een heerlijk dagje uit!

Parkeerterrein Zandeiland één 1

3645 BZ Vinkeveen

Recreatie Midden Nederland

4. Horeca TIP Vinkeveen

Beachclub Lust Vinkeveen

Beachclub Lust 

Restaurant Lust is ’s zomers een terras aan het water en ’s winters open voor een bourgondisch diner. Met een menu kaart met daarop een mix van Frans-mediterrane en internationale gerechten is er voor ieder wat wils. Je kunt er terecht voor lunch, borrel of diner. Door het gebruik van een open keuken is er steeds contact met de gasten. Het gaat erom dat de gasten zich op hun gemak voelen en op die manier is daar dus echt rekening mee gehouden!

Zandeiland één 1

3645 BZ Vinkeveen

0294 290382

lustvinkeveen.nl

5. Watersport TIP Vinkeveen

scuba diving

Scuba Diving

Scuba Diving Vinkeveense Plassen is een kleine, gezellige en professionele duikschool. Je kunt er terecht voor een duikopleiding en voor begeleiding met duiken op de Vinkeveense Plassen. Ook  verhuren en verkopen ze de benodigde uitrusting voor het duiken.

Arkenpark De Plashoeve 4a

3645 AG Vinkeveen

info@sdvp.nl

0294-293781 & 06-10126264

6. Kids TIP Vinkeveen

Zandeiland 8

Eiland 8 is uitsluitend bereikbaar met de boot. Zij beschikt over een afgezet zandstrand waarvan de waterdiepte geleidelijk toeneemt tot ongeveer één meter. Er bevindt zich een speeltoestel voor de kinderen en er is een toiletgebouw aanwezig.

7. Overnachting  TIP Vinkeveen

borger

Motel Borger

Motel Borger is een prachtig motel aan het water. Er zijn verschillende soorten kamers aanwezig. Denk hierbij aan de standaard kamers, maar ook luxere. Ook kunnen er boten gehuurd worden, om lekker de Vinkeveense Plassen op te gaan.

Herenweg 240

3645 DW Vinkeveen

0031 (0)297-261245

info@jachthavenborger.nl

8. Overnachting TIP Vinkeveen

hooiberghut

Hooiberghut Demmerik

Wil je op een originele manier kennis maken met het leven op de boerderij en er ook overnachten? Dan ben je bij Boerderijcamping Demmerik aan het goede adres! De hooiberghut is een houten hut dat je kunt vergelijken met een trekkershut, maar dan in de vorm van een echte hooiberg. Er is plaats voor 4 personen per hut en hij is compleet ingericht. Er is een toilet aanwezig in de hooiberghut zelf en op de camping is er een douchefaciliteit.

Demmeriksekade 25

3645 AZ Vinkeveen

0297-264465

06-15584095

9. Watersport TIP Vinkeveen

pmp

PMP Jachtservice

Bij PMP Jachtbouw Jachtservice is niets te gek! Het is een veelzijdige onderneming en je kunt er voor iedere klus aan je boot terecht. Ze bieden een haal en breng service, bodembehandelingen en schilderwerkzaamheden. PMP heeft een grote spuitcabine en doet het onderhoud aan interieur en exterieur van houten, polyester en stalen boten.

Winkeldijk 20a

3645 AP Vinkeveen

0294 28 50 73

pmpjachtbouw.nl

TIP Vinkeveen

Herenweg 144

3645 DT Vinkeveen

0297 262 200

tipvinkeveen.nl

Send this to a friend