rubrieken

VERMAAK

Vieren wat er te vieren is

“Ik organiseer het wel”

De Vinkeveense Plassen leent zich uitstekend voor het geven van feestjes. Een dagje uit met de familie, een boottocht voor de zeventigste verjaardag van opa of een huwelijksfeest op het water. Het kan allemaal. Toch brengt de organisatie voor veel mensen spanning met zich mee. Simone Borgstede van Ik Organiseer het wel neemt deze spanning uit handen en biedt ondersteuning waar nodig. Het Ervaar Magazine ging met Simone mee en nam een kijkje bij de organisatie van de vijftigste verjaardag van Suzan en bij het huwelijk van Sander en Meike.

Suzan wordt vijftig. Ze houdt van een feestje en wil deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze is gek op gezelligheid, muziek en wil dansen op haar verjaardag. Het liefst zou ze dansen op één van de zandeilanden van de Vinkeveense Plassen. Maar kan dat? Mag dat? En hoe zorgt ze ervoor dat daar muziek is? En een dansvloer? Van al deze vragen wordt Suzan onrustig. Ze besluit de hulp in te roepen van Simone. Met een kop koffie in de hand zet Simone Suzan’s wensen op papier. Wie komen er op het feest? Wat voor mensen zijn dat? En hoe zou jouw ideale feest eruit zien? Simone stelt vooral vragen en noteert zorgvuldig alle antwoorden. Het geeft Suzan rust dat alles voor haar geregeld wordt. Ze hoeft alleen nog maar zelf aanwezig te zijn.

Simone gaat aan de slag. Op basis van Suzan’s wensen ontwerpt zij de uitnodiging. Daarop staat helder beschreven wat er van de gasten verwacht wordt: verzamelen om 16.00 uur op Eiland 1, in casual kleding. Het feest duurt tot 23 uur en gasten worden thuisgebracht. In hun eigen auto. Simone werkt graag samen met Student Drivers, een bedrijf dat studenten inhuurt als chauffeur om feestgasten thuis te brengen. De studenten regelen onderling dat zij vanaf het thuisadres weer worden opgehaald. “Ideaal,” zegt Simone. “Op feestjes is het altijd een gedoe wie er terug gaat rijden. Dat probleem is nu opgelost en als gastheer maak je een mooi gebaar naar je gasten door hen netjes thuis af te zetten.”

De gasten voor Suzan’s vijftigste verjaardag worden op Eiland 1 ontvangen op een schip. Daar wacht hen een glas prosecco met lekkere hapjes. De boot vaart af en brengt hen naar een van de zandeilanden waar een band al staat te spelen. Er staan loungebanken en met houten platen is een dansvloer gecreëerd. Een kok bereidt hapjes op een barbecue en kinderen kunnen zelf hun broodjes bakken bij het houtvuur. Al gauw gaan de voetjes van de vloer. De muziek is goed, de sfeer is fantastisch en het eten is voortreffelijk. Aan alle voorwaarden voor een goed feest is voldaan. Ver na zonsondergang stappen de feestgasten opnieuw aan boord van het schip en worden teruggebracht op eiland 1. Daar staan de studenten te wachten die de gasten weer veilig thuis brengen. Suzan heeft de verjaardag van haar leven gehad: zonder zorgen, zonder geregel én zonder afwas!

“zonder zorgen, zonder geregel én zonder afwas! '’

In het huwelijksbootje

Ook Sander en Meike roepen de hulp in van Simone. Zij gaan trouwen. Meike droomt ervan om letterlijk in het huwelijksbootje te stappen en naar de trouwlocatie te worden gevaren, waar haar bruidegom haar opwacht. Simone beseft zich maar altijd te goed dat de trouwdag dat dag van het leven moet worden en ondersteunt het bruidspaar en de ceremoniemeester om deze dag tot in de puntjes voor te bereiden. Ook hen werd veel spanning ontnomen en hun trouwdag werd beslist de dag van hun leven.

De dag van Sander en Meike had niet mooier gekund: een stralende dag, Meike in een prachtige jurk en Sander in een schitterend pak. Meike komt aan met de boot, door haar vader gevaren. Met blote voeten stapt zij af op het strandje van een van de eilanden. Witte stoelen staan klaar om de gasten te ontvangen. Stefan, Sanders best vriend, heeft de cursus voor Bijzonder Trouwambtenaar gedaan en mag voor deze gelegenheid de huwelijksvoltrekking verrichten. Wat fantastisch om dit bijzondere moment te laten voltrekken door iemand die het meest dichtbij staat!

Na de officiële plechtigheid vaart het bruidspaar samen weg. Zij nemen even de tijd voor elkaar en voor het maken van de foto’s. De daggasten worden met een bus naar het restaurant gebracht, waar de borrel en wat hapjes klaarstaan. Het bruidspaar maakt hun rentree vlak voor het diner. Er wordt uitgebreid gegeten met de daggasten. Na het diner neemt de oudere generatie vast afscheid. Het is tijd voor het feest en het bruidspaar wil flink met de voetjes van de vloer. Rond 2 uur is het feest ten einde en vertrekt het bruidspaar naar de bruidssuite. Zij hebben de mooiste dag van hun leven gehad en genieten nog jarenlang na met de prachtige foto’s die zijn geschoten door een fotograaf die de mooiste momenten perfect heeft vastgelegd.

Simone kan nu met een gerust hart gaan slapen. Door het prachtige weer heeft zij zelfs een kleur opgedaan. Wat een prachtige dag!

Ook iets te vieren? Een verjaardag? Een jubileum? Een familiefeest? Een huwelijk?

Simone Organiseert het wel!

Ik Organiseer het wel

Herenweg 184, 3648 CP Wilnis
Telefoon: 06 21 951 7355
E-mail: info@ikorganiseerhetwel.nl
www.ikorganiseerhetwel.nl

Send this to a friend