rubrieken

Win Actie | Villa Lokeend

Eten & Drinken

Villa Lokeend

Nog nooit bij Villa Lokeend geweest? Schande! Al moeten wij eerlijk bekennen dat wij het Hotel Restaurant aan de Groenlandsekade in Vinkeveen ook nog nooit hadden bezocht. Nu kunnen we zeggen dat dat absoluut een gemiste kans geweest is. Villa Lokeend biedt een uitstekende kaart met een ruime keuze aan gerechten; allemaal samengesteld met producten uit de buurt. Lekker wijntje erbij? Geen probleem! Villa Lokeend doet leuke aanbiedingen voor last-minute overnachtingen.

Aan het hoofd van Villa Lokeend staat Sylvia van der Zwaard. De goedlachse blondine heet ons van harte welkom in het Scandinavisch rode gebouw aan de Groenlandsekade. Als we de entree binnengaan, valt ons oog meteen op de houten lokeenden aan de muren. “Dat is een knipoog naar de geschiedenis van deze locatie’’, vertelt Sylvia ons.

“Vroeger werd op deze plek op wilde eenden gejaagd. Bij de jachten werden uit hout gesneden lokeenden gebruikt om de echte eenden te lokken. Toen wij vorig jaar ons interieur volledig hebben aangepast, heb ik heel Marktplaats.nl leeggestruind en alle houten eenden opgekocht. Die zie je nu terug in ons restaurant en op de hotelkamers.’’

Imago

Waar Villa Lokeend door haar geschiedenis bekend staat als een chique en daarmee dure eetgelegenheid, werkt Sylvia hard aan dat imago. “Wij zijn echt voor iedereen toegankelijk’’, zegt zij. “En daarmee bedoel ik ook voor elke portemonnee.’’ Op de kaart staan zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten. Voor een uiensoep of Pomodorisoep betalen gasten 9,50, voor de Roast Carpaccio 13,50 en voor de Red Sock Eye gerookte zalm 14 euro.

 

De prijzen voor de hoofdgerechten variëren van 19,50 voor de risotto tot 26 euro voor de op de huid gebakken Skrei Filet. Nog leuker is het om je te laten verrassen door de chef. Een driegangen verrassingsmenu kost 36 euro. Meer dan betaalbaar dus. Lunchen kan ook. Dan worden de gerechten van de dinerkaart in kleinere porties geserveerd voor 9,50 per gerecht.

Vergaderen, feestjes en overnachten

Villa Lokeend is eigenlijk van alle markten thuis. Van lunch tot diner en van het huren van een van de mooie ruimtes op de bovenverdiepingen voor een partij of vergadering. Alle ruimte hebben lichtinval vanuit alle windrichtingen en bieden zicht op de prachtige Vinkeveense Plassen. En wil je niet naar huis na een leuk feestje? Dat hoeft ook niet. De hotelkamers aan het water bieden uitkomst. Je kunt zelfs met de boot komen J

Winactie

Win een diner voor twee personen bij Villa Lokeend. Wat moet je doen? Vind zoveel mogelijk verschillen in onderstaande afbeeldingen en stuur je inzendingen in naar info@ervaarmagazine.nl  Onder de goede antwoorden mogen we een diner voor twee personen verloten. Doen!

Villa Lokeend

Groenlandsekade 61, 3645 BB, Vinkeveen

0294-29 15 44

Geen reactie's

Geef een reactie

Send this to a friend